onsdag 30 januari 2013

Kom brorsan så går vi och sover


Händer väl inte direkt att storebror tycker att det är dags att lägga sig precis men det blir i alla fall roligare med fina, mjuka pyjamasar. Storebror har växt en hel del sista månaderna så de flesta av hans byxor flaggar på halv stång. Ja och lillebror vill ju inte vara sämre så han växer med rask takt han med. Trodde att jag skulle ha ett gång pyjamasar till lillebror men sen insåg jag att det var sommar och varmt när storebror var i samma ålder som lillebror är i nu och så passade det inte med långärmat. Blev till att sy åt båda barnen och därmed fick de pyjamasar i samma tyg. 

De övre tyget kommer från Strömming och är härligt mjuk ribb kantad med mörkgrå mudd från Stoff och Stil. Lillebrors plagg är i 74/80 och storebror har 104 i sina.


Även det här tyget är från Strömming och om jag inte missminner mig ett tyg jag vann i en utlottning för några år sedan. Tyget är tjock och fin interlock.


Sen fick lillebror ytterligare en och det är den i mitten ovan. Bambuinterlock från Strömming kantad med jersey från Znok.

Nu klarar sig lillebror ett tag men storebror behöver ytterligare plagg, både byxor och pyjamasar. Nu ligger dock barnens plagg lite på is medan jag fokuserar på mig själv. Har sytt en klänning och två blusar senaste tiden och mer ska det bli. Ett mönster och tyg till det är på väg hem till mig och så är Syfestivalen om två veckor och då ska jag förhoppningsvis hitta lite fler tyger till mig själv.

Glöm inte att vara med om chansen att vinna ett presentkort på 100 kronor att beställa något färdigt eller något uppsytt för. Titta på inlägget här.

4 kommentarer:

 1. Du syr så mycket fint! Hur hinner du?

  SvaraRadera
 2. Så fina de kommer att vara när de ska sova M o A!
  /Karro

  SvaraRadera
 3. Så fina de kommer att vara när de ska sova M o A!
  /Karro

  SvaraRadera