torsdag 10 januari 2013

Nyårsklänning


Inför jul och nyår sydde jag en klänning till mig själv i ett mönster som jag för ett par år sedan bestämde mig för att sy av. Det finns i tidningen Ottobre Design nr 5 från 2010. I tidningen är den sydd i ett stickat ylletyg och ser så söt ut. Jag hittade ett blågrått stickat tyg på Ohlsson i våras och när de sedan reade ut det för 49 kr/m köpte jag lite för att sy till mig själv i. Jag har haft planer och jag har haft framme tyget några gånger med det har inte blivit något, det har oftast inte känts som rätt mönster för tyget. Men så innan jul kom jag på att jag ville ha en klänning och just den klänningen från Ottobre. Kom fram till att det blågrå tyget skulle passa bra och så började jag. Klippte ut en 38a (utan att kolla måttabellen), började sy och insåg att det var nog lite i största laget. Så innan slutresultatet så är klänningen intagen 4 cm på varje sida och så har jag sytt ett litet veck under bysten. Som avslutning sydde jag dit ett band över sömmen under bysten. Bandet kommer från min mormors sylåda och jag tycker att det gjorde sig riktigt bra på klänningen. Jag undrar vad den som har knypplat ihop bandet skulle tycka, det var nog tänkt till ett lakarn från början, men nu får ju fler se det än om det hade legat i en säng.Första gången jag syr en sådan här detalj. Inga svårigheter men lyfter hela klänningen,


Lite rynk på fram och baksida av ärmen gör mycket för ärmkullen.

Jag tror definitivt att jag kommer att använda den här en hel del. Och om jag lyckas hitta tidningen igen som jag har förlagt någonstans så ska jag sy en till fast i 34 eller 36.


2 kommentarer:

  1. Den var riktigt snygg! och fint tyg! Ska nog leta upp det mönstret jag också.

    SvaraRadera
  2. Den klänningen har jag också spanat på, den är jättefin! Och din blev jättefin. Nu blev jag bra sugen på att göra en egen. Det gäller bara att hitta rätt tyg!

    SvaraRadera