tisdag 8 januari 2013

Mer till mig


Här är två tröjor som jag sytt till mig själv. Båda är efter Renfrewmönster köpt av Karinottilia. Riktigt roligt mönster att sy efter, det går snabbt och ser snyggt ut (tycker jag i alla fall). 

Har inte så mycket "vuxen"mönster hemma men beställde hem 1 m grått med vita prickar från Jofotex innan jul och det hade jag bestämt att det skulle bli en tröja till mig själv. Valde lång ärm och nästan hela metern gick åt.

Tröjan nedan är sydd i tyg från Znok och kanske främst är riktat till barn men jag älskar dalahästarna så det fick helt enkelt bli en tröja i det tyget. Kantade den med petroljersey som nästan går i färg med hjärtana. Funderade ett tag på vad som var bäst, petrol eller röd, men valde tillslut petrol. Vet inte riktigt om jag är super nöjd, kanske blir det en till fast med röda kanter framöver :)


Om 3,5 vecka tar min föräldraledighet slut och jag ska börja jobba igen. Vet att de här veckorna kommer rusa fram men jag gör allt för att njuta av sista tiden hemma med barnen. Vilken lyx det är att vi i Sverige har möjlighet att vara hemma med barnen så länge som vi får. Maken har en bekant i USA som nyss fått barn och där får pappan vara hemma tre veckor och mamman 12 veckor med ersättning. Vilken ångest att gå tillbaka till jobbet när man har en tre månaders som ska skötas av någon annan. Hos oss tar nu pappa över för ett tag framöver, lyckost han :). Fast nog ska det bli lite skönt att få träffa vuxna och inte bara vara mamma.

Jag hoppas att jag kommer ha tid med bloggen framöver men risken är att den faktiskt får ligga lite åt sidan. Sömnaden är mer prioriterad än internet. Jag kommer fortfarande att sy på beställning i den mån jag har tid.

1 kommentar:

  1. Det där prickiga tyget från Jofotex har jag också tittat på. Nu måste jag köpa det. :) Superfin tröja på dig! BÅde mönster och tyg.

    SvaraRadera