måndag 22 februari 2016

Ny klänning och Syfestival


I lördags var jag med min mamma till Syfestivalen, Stockholmsmässan. Det är 13e gången i rad jag är där! En gång i november och så en gång i februari sedan 2010. Det är lite samma sak varje gång men ändå är det så inspirerande att vara där. Dessutom är det ju inga problem att fylla på tygförrådet. Antalet försäljare med klädtyger har ökat markant sen första året jag var där. Det finns väldigt mycket barntrikåer men det har ökat med vuxen trikåer med och så finns det flera som säljer roliga klädtyger i andra kvalitéer. 


Jag skulle inte köpa så mycket för jag har en hel del hemma som jag vill sy upp av först men så hade jag med mig ett par mönster som jag ville ha tyger till. Hittade två tyger till det ena men det andra tror jag ska var enfärgat och det finns det inte mycket av. Det blev ett tyg till barnen och bara 60 cm så jag kommer vara tvungen att komplettera med enfärgat. Sen blev det ett jättefint från Znok design med Mårbacka-pelargoner. Jag sprang på ett viscosetyg jag inte kunde motstå och köpte så att det ska räcka till en Anna dress. Ett av de tygerna som jag köpte till mönstret var ett Guccityg med hästar, hoppas att det ska bli bra.


I bilderna ovan ser ni den klänning som jag hade på mig i lördags. Fick flera komplimanger av främmande människor om hur fin den är. Jag är beredd att hålla med, älskar tyget och önskar att det hade gått att köpa mer eller liknande. Det är från finska Käpynen som var med på mässan tillsammans med tre andra finska företag. Jag har utgått från Simone från Jenny Hellströms första bok men gjort diverse ändringar. 

Jag har rynkat två tyger längst ner, och sytt fast dem med covern, kanterna är råa än så länge. Får se hur de blir när jag tvättat klänningen. Ärmarna är förlängda lika så fram och bakstycke. För att få tyget att räcka behövde jag skarva och därav det svarta tyget längst upp.

Har fått lite fart i sömnaden sista tiden. Tre klänningar och en t-shirt plus två toiller på bh. Det börjar arta sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar