fredag 3 april 2015

Slippa använda fleeceDet finns mycket information att fleece varken är trevligt för miljön eller den egna kroppen. Fleece släpper små platspartiklar som är giftiga, det tas upp av naturen men även kroppen direkt. Jag försöker i möjligaste mån undvika fleece och även plast. Barnen får i första hand andra alternativ. 

Men jag motsäger mig inte att fleece är bra funktionsmaterial i övrigt det är inte lätt att hitta ett alternativ på marknaden som inte kostar skjortan. Nu har jag möjlighet att sy och kan då komma undan lite billigare. Har de tre senaste höstarna köpt merinoullstyger från Strömmingdesign och har ett litet lager liggande. Tog förra årets leverans och klippte till två jackor till barnen. Svart med vita stjärnor ytters och turkost som innerfoder. För att lösa eventuella kliproblem i halsen så satte jag dit velour i matchande färg i kragens insida. Sydde matchande täcksömmar på utsidan. Använde ett mönster från Ottobre som när jag var klar hade galet långa ärmar. Men det går bra att vika upp och de kanske räcker längre pga ärmarna. De är helt vändsydda men den mindre har en ärm med avigan på stjärnorna eftersom det turkosa inte räckte hela vägen, lite synd men funktionen är densamma. 

Båda tröjorna är använda mycket under vintern. Nu hamnar de lite i skymundan men jag tror att storebror kommer att använda den igen med en väst över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar