onsdag 18 mars 2015

Myran


Jag fick en förfrågan av barnens förskolepedagoger om jag hade möjlighet att sy en myra till dem. De håller på och lär sig om myror och myran skulle t ex ge barnen uppdrag i skogen mm. Jag tänkte att så svårt kan det väl inte vara och antog utmaningen.

Till att börja med fick jag rita ett mönster eftersom det inte gick att hitta ett någonstans. Sen beställde jag ögon, såna där säkerhetsögon som man trycker igenom tyget och som sedan ska sitta helt säkert. Även om det inte är en myra som ska lekas med av barnen så tyckte jag det var bäst. Tyvärr fick jag vänta alldeles för länge innan de kom och till slut gav jag upp och sydde dit egna som applikationer. Blev nog bättre än det hade blivit med de små i plast.

Tyget är svart velour som jag tidigare skänkt till förskolan med som de skickade med. Jag sydde direkt i det tyget, lite vågat om mönstret inte hade blivit bra men resultatet blev mer än okej. Jag funderade länge och väl på hur jag skulle lösa benen. Köpte svarta piprensare men de blev för taniga, till sist valde jag att sy tunna ben som vändes  och sedan pillade jag in piprensare för att få till benformen. Benen var de värsta och mest tidsödande att göra men blev bra när de var färdiga.

Nu bor myran hos barnen på förskolan och har varit med dem i skogen i alla fall en gång.

1 kommentar: