fredag 19 juli 2013

Välkommen hem, Vera


Jag har köpt en provdocka, en Lady Valet. Hon har fått namnet Vera och familjen välkomnar henne med öppna armar :). Barnen tyckte hon var spännande och blev överlyckliga när jag byggde båt av hennes kartong.

Vera är köpt från singermachines.co.uk i England och det tog ca en vecka från att jag beställde henne tills dess att hon blev levererad till dörren. Hade lite strul i början när jag beställde eftersom det blev ett avbrott när pengarna skulle dras och företaget inte fick korrekt bekräftelse. Jag fick därmed skicka kopia på kontoutdrag och med det så kunde företaget skicka Vera. Att få henne direkt till dörren hemma var ju suveränt, speciellt eftersom maken och barnen var hemma och kunde ta emot. När jag kom hem från jobbet sprang äldsta sonen mot mig och berättade att jag hade fått en present. Han var lika lycklig som jag :).

På bilden ovan så har Vera på sig en tröja som jag sydde för någon vecka sedan. Mönster Simone och tyget kommer från memba.se. Jag har kantat med samma tyg som tröjan och tycker att det ger ett mer harmoniskt intryck än om jag hade valt ett enfärgat.

torsdag 18 juli 2013

För längre användningstid


Fick en förfrågan om jag kunde sy två tröjor i en kunds egna tyg. Inget jag brukar göra men tyckte att det var okej. Kunden ville ha ärmar som man till att börja med veck upp och när tröjan började bli lite kort så skulle det gå att vika ner ärmen. Fick fundera lite på hur jag skulle göra det för att slippa att sömmen skulle synas när ärmen var uppvikt. Löste det och sen var det bara att sy.

Kantbanden är efter kundens önskemål på klövertröjan och på elefanttröjan fick jag ge några förslag på tyger som gick ton i ton med färgerna på elefanterna. även om jag har en hel del enfärgat för kantband och muddar så var det inte mer än 2-3 färger som gick bra i färg och kunden valde grönt.

Så skönt det är med sommar! Jobbar denna vecka sen är det semester i två veckor. Det blir härligt för just nu är det intensivt på min arbetsplats. Första veckan blir det lite dagsutflykter, andra veckan blir det festival och besök hos svärfar. Vill ni besöka en familjefestival med härlig stämning och vacker musik så rekommenterar jag Urkult.

onsdag 17 juli 2013

Vad du är söt min kära lilla ponny...


Har visat det här tyget på MiMelins fb-sida och det blev direkt en del beställningar. Här är en omlottbody till min systerson, en t-shirt till en 3-årig flicka som älskar hästar och så en kortärmad body till en återkommande kund.

Alla har fått sina kläder och är nöjda. Nu har jag inte så mycket kvar av det här tyget men vill du ändå beställa ett plagg och tyget finns kvar hos säljaren så kan jag beställa mer.

tisdag 16 juli 2013

Mina nya vänner Olga och Simone


I februari beställde jag Jenny Hellström Ruas bok "Sy! från hood till skjortklänning". Det finns en massa fina modeller i den och jag har redan visat en - Simone. I helgen så tog jag sytiden och sydde till mig själv. Hade redan köpt tyg och spets till en kjol vid namn Olga. Den här sys just nu av massa tjejer i en fb-grupp kallad "Vuxna sytokar" och inspirationsbilderna har varit många. 

Tyget är HP (som Tygfabriken kallar det), ett lite grövre tyg, nästan lite som linnestruktur men i ren bomull. Det är härligt bubbelgumsrosa och för att få lite detaljer på den så sydde jag dit en spets.Det är en ganska enkel kjol att sy med en del detaljer. Den går att sy utan volang nertill och även utan linning men jag valde linning då jag gillar att den går upp lite i midjan. Volangen nere gör den lite sockersöt och täcker knäna vilket jag gillar. 

Överdelen har jag inte visat även om jag sydde den för ett bra tag sedan. Det är en Simone ur boken och det är välanvänd. Sydde på en krage samt knappar. Det bästa med båda modellerna är att de har passat utan att göra några ändringar. Mätte mig själv och följde måttabellen i boken och kläderna passar perfekt.

Är du sugen på att sy till dig själv så kan jag rekommendera "boken" (det namn som den går under i fb-gruppen). Nu väntar ett gammalt påslakarn i blått på att bli en Olga och jag hoppas att jag ska hinna med den under veckan. Det hänger ett tyg på tvättställningen som blev ett måste ha tyg när jag var inne på Tygfabriken sist. Egentligen skulle jag inte ha något men så var jag bara "tvungen" att titta om de fått in något roligt trikåtyg och det hade de ju. Men hur det ser ut får ni se en annan gång.