söndag 25 november 2012

Mer till mig


Var tvungen att sy en till tröja till mig själv. Provad att ta in Renfrew mönstret en cm i midjan och tröjan blev genast tajtare. Valde ett tyg som jag haft legande länge. Köpte det på Ohlsson för säkert 2-3 år sedan. Det var billigt, 50 kr/m, och jag tänkte att det skulle bli något til mig och det blev det till slut!

Tröjan blev jätteskön och det blir fler så fort jag lyckas få tid. Idag var tanken att jag skulle klippa och sy medan pappa och storebror var i Busfabriken men lillebror har hög feber och vill bara vara nära och inte har han sovit något heller. Istället för att sy har jag gosat och fixat lite med bloggen.

tisdag 20 november 2012

Vinsten omvandlad till Renfrew-tröja


Strax innan Syfestivalen vann jag tyg av Gekko som skulle vara med på mässan med sina tyger. Meningen var att jag skulle hämta tyget där men eftersom jag missade inlägget om vinsten och dessutom lyckades missa lappen de skrivit i montern så blev det inget tyg hämtat. Men snälla Guro skickade min vinst och nu har jag sytt mig en tröja. Mönstret heter Renfrew och är köpt hos Karinottilia på Syfestivalen.

När jag mätte mig och jämförde storlek med mönstret skulle jag ha 4 över höften, 8 i midjan och 6 över bysten. Valde att sy i strl 8 dvs 38 och tröjan sitter okej men jag skulle vilja ha den lite smalare i midjan. Till nästa tröja ska jag rita om mönstret lite avseende den. Eller oxå tar jag storlek 6 rakt av. 

Mönstret var lätt att följa och det finns många olika alternativ man kan göra tröjan. Har två mönster till av samma mönstertillverkare Sewaholic, ett par byxor och en jacka. Hoppas att jag ska hinna och orka sy dessa framöver. En nackdel är att sömsmåner är inritade i mönstret. Jag är inte alls van vid det så det var lite krångligt att komma ihåg att låta overlocken klippa av nästan 1 cm. 

måndag 19 november 2012

Till lillebror eller till salu?


Här är två bodies som jag inte kan bestämma mig om jag ska behålla eller sälja. Lillebror kan ha dem ett litet tag till men håller på att växa ut 68 så egentligen är det dumt att använda dem till honom. Jag kan ju faktiskt försöka hinna sy i en storlek större till honom och så kan någon annan få köpa dessa. Tycker att båda tygen är så fina i sin enkelhet. Båda är ekologiska och kommer från Strömming som är återförsäljare till Nosh organics som är de som har tryckt upp tygen. 

Lägger upp dem på till salu-sidan så länge så får jag se hur jag gör.


söndag 18 november 2012

Fler dreglisar för den som behöver


Har sytt upp några fler dreglisar till försäljning. De är fodrade med fleece så de fungerar bra som halsduk nu när det är lite kallt ute.


lördag 17 november 2012

Mer mjukt under





Här är nästa plagg ut i merino ull. Även dess är till storebror. Den här gången blev det randig merinointerlock med gul avig täcksöm. Kanske kommer jag färga tröjans vita linjer gula framöver men jag får se hur jag gör, nu får den användas som den är. Den blev lite tajt när den skulle dras över huvudet men det gick att få på den utan större problem, får se hur det går att ta av den.

Storebror gillar sina myskläder som han kallar dem och jag kan förstå honom. Väntar just nu på lite tyg som jag ska sy en tröja till mig själv och så hoppas jag på att det ska räcka till en overall till lillebror.

fredag 16 november 2012

Hoppsan! Två av samma.


Ibland blir det inte rätt på en gång! Den här pyjamasen är en sådan gång. Jag tog frm mitt mönster på pyjamas strl 62 som beställningen i förra inlägget skulle vara. Klippte ut, började känna att det såg lite stort ut, jämförde med ett köpeplagg och kanske var det i största laget men jag fortsatte. När jag sedan hade sytt färdigt allt så kändes det inte rätt, gick och jämförde denna med en av lillebrors pyjamasar i strl 68 som han har just nu och de var lika stora! Jaha det var bara att börja om från början, jag hade helt enkelt lagt fel mönster i fel kuvert nån gång när jag klippt två storlekar samtidigt. Gör om gör rätt!

Tyvärr håller lillebror på att växa ut 68 så det är ingen idé att han får den utan denna hamnar på till salu-sidan.

tisdag 13 november 2012

En pyjamas och en klänning


Det fick jag beställning på av en fd gymnasieklasskamrat som väntar sitt första barn. En pyjamas i djurtyget från Znok design med en matchande mössa till. Egentligen skulle mössan ha varit det gula tyget med rådjur men eftersom medaljongerna i det tyget är så stora skulle det inte ha passat bra på en hjälmmössa. Pyjamasen är i strl 62 och mössan i nyfödd.


Sen ville beställaren ha en klänning oxå som skulle passa till sommaren. Jag gjorde den i strl 68 och hängselmodell, då kan man lätt reglera temperatur genom att ha en långärmad eller kortärmad body under och är det riktigt varmt kan bebisen vara naken under. För att göra den lite annorlunda mot tidigare hängselklänningar jag har gjort gjorde jag en liten volang längst ner. 

Nu hoppas jag att beställaren blir nöjd och att bebisen kommer att gilla sina kläder när den behagar titta ut.

Har ett tag blivit en hel del sytt men nu ligger det en hög med plag som ska knappas och fästas trådar på. Har bestämt att jag ska göra det innan nästa plagg ska sys, beställningar är undantagna från det kravet :)

Vill du beställa julklappar börjar det bli tid att skicka din beställning för att den ska bli klar i tid. Välkomna!

måndag 5 november 2012

Apor och får till småttingar


Här är en beställning av samma tjej som beställde dopkläderna. Byxorna och dregglisen med apor ska till en bekant och fåren ska användas av lillebrors "bästa kompis" lillasyster L. De är födda dagarna efter varandra och får umgås en hel del genom oss mammor. 

Byxorna är i strl 68 men med lite smalare mudd så de ska gå att använda tidigare utan att åka av. Benens muddar kan man vika upp som man vill det. Hoppas att kläderna kommer till användning.



lördag 3 november 2012

Mjukaste understället!


Det har jag sytt till M i Strömmings egna merinoull, ljuvligt mjukt och varm. Har ytterligare ett set utklippt i randigt men den ska bli med gula täcksömmar, förhoppningsvis är den klar i början av veckan. M fick ha på sig stället ute idag och verkade nöjd. Eftersom tröjan mestadels är svart valde jag att sy med turkosa sömmar. Det och stjärnorna på ärmarna tycker jag gör mycket för plaggen. 

En bra sak med plaggen är att de utan problem går att använda utan att det direkt syns att det är underställ. Inte för att det gör något om barn (eller vuxna för den delen) har underställ som vanliga kläder men ibland kan det vara kul att vara varm och se fin ut!

Har kvar lite av det svarta som ska bli mössor och fuskpolo, sen har jag köpt mer av stjärnorna för att sy en tröja till mig själv. 


fredag 2 november 2012

Förskolefotografering


I Tisdags var det dags för enskild fotografering på förskolan. Sydde upp två tröjor för jag kunde inte bestämma vilket tyg som var finast. När de var klara så fick M bestämma, valet var enkelt! Han ville ha Bambi-tröjan på sig. Måste säga att det var ett bra val, vi har redan fått se bilderna och de är superfina! M är så söt och gör sig jättebra i bambi-tröjan. Har bestämt att samma fotograf ska få ta syskonbilder framöver.

Sydde i strl 104 så de är lite stora men funkar redan nu. Stickade ner raglansömmen med avig täcksöm, se nedan för närbild.