fredag 26 oktober 2012

Byxor med bullar


Ett par byxor till M som jag klippte till i början av sommaren men som inte har blivit av att sy eftersom jag hade tänkt sy dem samtidigt som andra plagg med turkos söm. Nu blev det inga andra så jag bestämde mig för att ta tag i dem då det ekar tomt på byxfronten hos M. Eller det finns byxor men inte många mjukisar och de är ju betydligt skönare att mjukisar under overallen än jeans. 

Byxorna är i strl 104 och är härligt mjuka med fickor som direkt invigdes med att stoppa i en massa små figurer. Velouren är Hilco och de små bitarna med Bulldog till fickorna är från LiandLo. 



torsdag 25 oktober 2012

Mysig fleecejacka

Idag kom första snön! Kanske lite tidigt för att vara här i Linköping men den är nog bara här för att hälsa på några timmar.

Sydde för ett tag sedan en fleecejacka till M. Samtidigt som jag planerade och sydde den så hade jag planer för en till som skulle vara fodrad. Nu har jag lyckats sy den! Den har legat utklippt ett tag (sen den förra jackan syddes) och jag har saknat inspiration för att sy den. Andra plagg har blivit klara och jag har klippt ut nytt men den kändes så tråkig att sy av någon anledning. Såna plagg är så skönt att bli klar med, tyvärr ligger det en till sån i högen, en overall till A men kanske blir den klar innan han har vuxit ur den :-).


Jackan är sydd i röd boucléfleece från Ohlssons, röd- och vitrandig jersey från Tygaffärn och mudden är från Stoff och Stil, och så dragkedjan som kommer från Bibbi. Tröjan gick snabbt att sy när jag väl tog tag i den och den är så mjuk och go. I morgon är det utefotografering av Ms förskolegrupp och jag tänkte att han skulle få ha den på sig. Får väl se om personalen hinner få av ytterjackan.

tisdag 23 oktober 2012

Syfestival och nya tyger

I lördags var jag och min mamma på Syfestivalen i Stockholm. Även om namnet säger sömnad så är det egentligen en hantverksmässa med allt från pärlor, garner och tyger till workshops. Jag var framför allt där för att köpa tyger och känna av atmosfären. Mamma skulle köpa ny symaskin så det blev en hel del provande för hennes del. Jag själv började med ett besök i Znoks monter för att sedan gå vidare till Strömming. Det blev bara inköp från dessa då jag tycker att deras kvalité är super och dessutom hade jag en begränsad budget. Tyvärr missade jag att hämta en vinst från ett annat företag vilket känns jätte tråkigt för hennes tyger har otroligt fina mönster.

Om ni är det minsta hantverksintresserade så rekommenderar jag att ni åker till Stockholm i februari och går på Syfestivalen då.

Här är de tyger som fick följa med hem:

Öko-tex jersey

Öko-tex jersey

Ekologisk jersey

Ekologisk jersey

Ekologisk jersey

Ekologisk jersey

Ekologisk jersey

Jersey

Sen hämtade jag ullinterlock som jag tdigare hade beställt hos Strömming. Detta finns i svart, svart med vita ränder och svart med vita stjärnor. Dessa tyger är främst till mina barn men om du vill ha ett ekologiskt, mullingfritt ullplagg hör av dig så kan jag se om jag har kvar så det räcker om inte så kan jag mot extra kostnad beställa hem mer om det finns kvar. 

Var även en sväng förbi en stor tygaffär i Kungens Kurva och köpte vit fleece till mössor och halsdukar/dregglisar.

Sammanfattningsvis en härlig dag!

måndag 15 oktober 2012

Kläder till mina älsklingar



Sydde lite till bröderna för någon vecka sen och detta är resultatet. Av tyget med traktorer på hade jag bara en halvmeter och det räckte till en tröja i strl 104 till M och framsidan av en body åt A. kompletterade med ränder som är i samma färg och blev jätte nöjd. Önskar att jag köpt mer av det med fordon men nu går det inte att få tag i hos den svenska återförsäljaren. 

Andra paret ut är med drakar, inte lika nöjd men de funkar helt ok. Detta tyg har jag mer av så om det faller dig i smaken så går det bra att göra en beställning.

Hoppas på lite sytid i morgon för då kommer det att bli lite mer till "till salu" sidan. Har uppdaterat med två plagg reda nu.

Glöm inte att gilla MiMeLin på facebook. Framöver kommer det att vara en liten utlottning om man gillar MiMeLin. 

torsdag 11 oktober 2012

En liten skrynklig body


Här är en body som jag sydde för ett tag sedan till lillebror. Det är en gräsligt dålig bild men det gäller att ta en bild snabbt innan bodyn ska användas :)

Axelknäppning och kantad med interlock. Tyget är härligt mjuk jersey som har ett så fint mönster, finns massa roliga saker att upptäcka. Finns tyg så att det räcker för flera plagg.


måndag 8 oktober 2012

Kjol till mig



Lite snett foto men det gick i all hast när jag skulle fota inför septemberutmaningen i Facebook-gruppen Vi Sytokiga. Jag har i alla fall sytt en kjol till mig själv. Och enkel är den, jag har tagit ett gammalt örngott som jag har klippt isär och så sytt i hop i en ring och satt mudd på. Måste i med en resår men annars är jag jätte nöjd. Ska se om jag kan visa en live-bild men just nu ligger kjolen i smutsen. Tyget är helt klart ett favorit tyg som är från 60-70-tal någonting och att det dessutom finns blommor med samma namn som jag har är ju ett plus :)

söndag 7 oktober 2012

Till maken


Bestämde mig för att sy ett par tröjor till maken i födelsedagspresent. Han var i behov av nya t-shirtar med lite färg så jag passade på :) Ritade av en gammal avlagd tröja som jag först klippte sönder sedan försökte jag få till ett bra mönster efter den. Köpte randigt i blått och rött från Tygaffärn och så hade jag tidigare köpt ett par meter randigt från Lilofant i ljust turkost och brunt. Använde vit söm för enkelheten skull, både att jag slapp trä om maskinen samt att det inte behövdes mer färg än det redan var. 

Maken blev glad och först trodde han att jag köpt dem men insåg sedan att de var hemsydda. Och glad blev han för det :) De sitter helt okej och äntligen är t-shirtarna riktigt långa i midjan, maken har nämligen ganska lång överkropp och många tröjor blir lite korta. 

Fler tröjor kan det nog bli i framtiden men först ska det sys en fleeceoverall till lillebror och en fleecejacka till storebror.



måndag 1 oktober 2012

Dopkläder


Fick en beställning på kläder till två tjejer. Kläderna skulle användas när minsta flickan skulle döpas. Vilken ära! Mamman hade hittat ett tyg hon ville ha och med lite pusslande så fick jag till det så att tyget räckte, det är ett tyg som inte längre produceras. Deerdoots klövertyg med blå klöver. Och så röda kantband och röd dekorstickning. Kjolen är efter ett nytt egenritat mönster och klänningen är egenritat det med men det gjorde jag för länge sedan. Strl 98 på kjolen och 74 på klänningen. Klänningen blev något stor men små bebisar växer fort så snart kommer den att passa helt. Sydde även en applikation på en dregglis, förhoppningen var att tyget skulle räcka till en ny dregglis men det gjorde det tyvärr inte så det fick bli en applikation. Men både jag och beställaren blev nöjd med denna "räddning".