onsdag 23 maj 2012

Sommarlinne med Bärgarn


Av den halvmeter tyg med bärgarn som jag köpte för ett tag sedan har jag fått till en långärmad tröja som jag har visat tidigare och så detta linne. Båda plaggen är i strl 98. Linnet valde jag att ha gult till. Funderade på att ta upp färgen som är på Bärgarns dörr men hade inget tyg som gick riktigt bra i ton. Men tycker det blev helt ok med det gula till. Bärgarn är fortfarande en favorit hos storebror och det är inte Blixten McQueen som han ska titta på när han vill se Bilar utan det är Bärgarn. Av lillebror fick han en legobil som ser ut som Bärgarn i present när han och pappa kom och hämtade mig och lillebror på BB. Gissa om lillebror snabbt blev poppis :). 



torsdag 17 maj 2012

Formsydda tygblöjor





Har tänkt att använda tygblöjor till lillebror och har därför har jag sytt några formsydda blöjor efter Emilitens mönster som jag köpte på Syfestivalen av Strömming. Dessa är i storlek small. Har provat blöjan med staden-tyget och den passar bra, resåren blev lite ojämn mellan benen men det går att justera med knapparna. Jag har testat olika typer av tyger, både insida och utsida. Överst är en som är sydd med bambuvelour (Strömming) på utsidan och fuskmocka på insidan. Bilden nedan visar en blöja med flanell (ohlssons tyger) på utsidan och fuskmocka (Wanoo) på insidan, i mitten stretch frotté på utsidan (Strömming) och fuskmocka (Wanoo) på insidan och längst till höger interlock (Mjuka tyger) och insida av microfleece (Stoff och Stil). Nästa bild från vänsterflanell (ohlssons tyger) ytterst och bambuvelour (Strömming) innerst, nästa två är helt i bambu, innerst velour och ytterst interlock. Alla blöjor har ett lager med bambu fleece som mellanlager.

Tyvärr lyckades jag sabba overlocken när jag sydde dessa så den har varit inne på service, enligt mannen i butiken så behövde den det oavsett om jag hade sytt på den efter ja köpt den eller inte. Den hade tydligen adrig varit riktigt kry. Önskar att jag lagt till lite mer pengar när jag köpte den, men jag var inte så syerfaren då så det fick bli den. Tyvärr får jag nog inte mycket för den om jag säljer så den får vara kvar ett tag till. Ny är den i alla fall nyservad och förhoppningsvis så fungerar den ett tag till.



onsdag 16 maj 2012

Lilla lillebror

Som jag skrev i förra inlägget så fick M en liten bror förra måndagen.Han hade mycket mer bråttom ut till världen än vad hans storebror hade. Vi hann bara vara inne på förlossningen i två timmar. Jag tror att lillebror väntade på sig för att träffa in samma dag som sin bror som även han föddes en måndag den 7:e fast i september.


Här är  en bild på lillebror i ett par byxor som jag sydde för ett bra tag sedan. Men jag har inte visat någon bild på dem. Är i strl 56 efter eget mönster. Bodyn måste jag erkänna att det är en köpt en, men kan ju alltid skylla på att det var innan jag börjat sy som jag köpte den :)

lördag 12 maj 2012

Nu är han här! och Bambubody

I måndags kom lilla lillebror. Åtta dagar fick jag vänta men sen blev det fart och jag hann vara på förlossningen i två timmar så var han ute.  Vilken skillnad mot storebror som tog 12 timmar på sig efter det att vi kommit in. Lillebror sover och äter och myser med familjen. Storebror är stolt och tycker att det är helt ok att ha fått en liten bror. Han klappar och pussar och skrattar när lillebror rör sig och låter. 

BB-kläderna i strl 50 passade bra, de kommer inte kunna användas så länge men jag ser hellre att de passar bra än är alldeles för stora. Har ytterligare två bodies i strl 50 men dem tror jag jag ska försöka sälja istället. Vi har en del kläder i den storleken efter Melker och det går inte åt så många plagg så länge inte lillebror börjar kräkas, än så länge har vi klarat oss med bara ett par stycken.

Här nedan är en bild på en body som ska säljas till en bekant. Den är sydd i bambuinterlock från Strömming Design. Det är härligt mjukt och mysigt. Kantbanden är i jersey och kommer från JNY om jag inte missminner mig. Knapparna kommer från Assunta Store. Jag beställde knappar från dem i strl 16 och 20 och hade tänkte att använda de i strl 16 till kläder, tyvärr så valde jag fel röd färg, den är lite mer orange än kantbandet så det fick bli den större storleken på denna body. Mönstret på bodyn är eget.


torsdag 3 maj 2012

Klöver i blått

Här är ett favorittyg som jag köpte lite lite av. Tycker att det är både fint och i superkvalité, tjockt och mjukt. Här har jag valt att sy med rött kantband vilket jag tycker blir riktigt fint. Sydde två stycken på en gång, en i strl 56 och en i 68. Jag får se om de får stanna eller om de får följa med till marknaden i sommar. Jag köpte detta tyg i brunt med orangea klöver oxå men har svårt att få till en bra färg på kantbanden och önskar att jag hade köpt det i grönt istället, lätt att vara efterklok :). Nu finns inte tyget längre så jag kommer nog att tänka efter först innan jag syr något av det.

onsdag 2 maj 2012

Mysiga kaniner

Det här tyget vann jag när Strömming hade en give away för ett tag sedan (ganska länge sen). Jag tycker att det är jättefin och har snålat på det men så ville jag gärna sy något till knodden i det och här är resultatet. Det är lite för skarp färg på det orangea men den mysiga blå färgen kommer till sin rätt. Provade en ny knäppning som blev helt ok förutom att det blev lite rynkigt när jag bandkantade med coverlocken. Jag börjar bli kompis med den men det är inte alltid den gör som jag vill. Men har lärt mig att ibland kan det vara bra att skjuta på tygremsan lite så att det inte blir att den bromsas i bandkantningsapparaten och i och med det gör så att det blir rynkigt.

Knodden har fått ett vräkningsdatum! Jag hoppas att jag inte ska behöva använda det men det är skönt att ha ett slutdatum i alla fall. Än så länge har jag inga känningar att det skulle vara på g men det kan ju gå fort (hoppas :)).