måndag 12 september 2011

Body i sin enkelhet


Finaste elefanterna i petrol, det här tyget är interlock men nu har Znok tagit fram det i jersey också. I början tyckte jag inte att färgen var så fin men så kom jag över en bit på en Syfestival och jag ändrade mig. Tycker nu att det är en jätte fin färg, tur att man kan ändra sig :)

Den här bodyn sydde jag upp för att ha ett litet lager om det var någon som ville beställa och behövde plagget snabbt. Nu har det legat till sig lite i hyllan men så behövde min mamma ett plagg som skulle skickas till en liten nyfödd. Vi bestämde att den här bodyn skulle passa (storleksmässigt får nog bebisen växa på sig lite). Strl 62 och eget mönster.

Idag har förskolan studiedag och därför är jag och Skrutten hemma och myser. Det är regntunga skyar just nu men jag ser att det ljusnar lite längre bort. Hoppas på att solen kan kika fram lite så att vi kan ta en promenad och sen ska vi inte till sta'n och handla lite tyg så att jag kan sy Skruttens finkläder till min systers bröllop om två veckor.

torsdag 8 september 2011

Mössa och byxa i pippityg



Här händer det inte mycket, men jag har bestämt mig för att det är okej att ta det lite lugn ett tag. Nästa vecka går jag ner i arbetstid och kommer att vara ledig en dag i veckan. Skrutten kommer att vara hemma med mig men jag hoppas att jag kanske kan hinna klippa eller sy någonting den dagen. Det ska bli riktigt skönt att slippa sitta och åka bil en dag i veckan och få mer tid med Skrutten.


Här är i alla fall två plagg som jag sydde för någon vecka sedan när jag vabade. Tyget kommer från Lilofant och är i jersey, lite tunn i kvalitén men annars är den jätte fin. Mössan börjar komma till användning när det är lite småkyligt på morgonen. Strl 50-52.
Byxorna är i strl 92, ganska smala och var väl från början tänkta som pyjamasbyxor men används nu en del på dagarna hemma som mysbyxor. Missade lite när jag klippte ut tyget, som ni kan se så är mönsterpassningen lite fel i färgerna. Men eftersom de bara skulle användas hemma så lät jag det vara så.
I helgen måste jag sy om en klänning till mig själv och sy ett par finbyxor och en väst till Melker. Vi ska på bröllop om två veckor och då måste vi ju vara fina.