söndag 19 juni 2011

Om man inte hinner sy...

...kan man ju alltid förbereda sig inför då man har tid. Det har jag gjort genom att köpa två nya böcker och lite nya tyger.

Tycker det är synd att det inte finns så mycket roliga mönsterböcker på svenska. Har länge tänkt köpa boken "Børnetøj du selv kan sy 0-4 år" av Gynther och slog till för ett tag sedan. I samma beställning så köpte jag även en annan mönsterbok, nämligen en japansk bok med tunikor i. Den är skriven av Yoshiko Tsukiori och finns på japanska och finska, valde den senare. Jag kan inget av språken men har en vän som är finskspråkig så jag kan nog få hjälp av henne med översättningen om det skulle behövas. Har inte hunnit sy något ur böckerna än men har bläddrat i dem en del och försökt välja modell att sy först.

Har även köpt och beställt lite olika tyger.

"DEER" - Gul/Brun
Znoks Deer

Tyg - Blå Hjärtan

Tyg - Turkos Klöver
Hjärtan och klöver från Liandlo


Nu är jag även sugen på att beställa lite vävda tyger från karinottilia.se. Och snart får Strömming.se in nya tyger. Jag kommer bli ruinerad :)

onsdag 15 juni 2011

Brum, brum

Just nu är det stiltje på sömnaden, jag hinner och orkar inte sy någonting i princip. Har jobbat snart två veckor på nya jobbet och det och resande tar ut sin rätt. Jag försöker att inte känna mig pressad med att sy och att blogga utan har lagt det på hyllan så länge.

Här är i alla fall en hängselklänning som jag sydde innan jag började jobba. Den blev ganska kort för sin bredd men jag tycker att det är gulligt när man antingen har strumpbyxor eller blöjbyxor under.


fredag 3 juni 2011

Ho hooo

Det säger lilleman när han se ugglor. Tur att det finns en del tyger med ugglor :). I garderoben ekade det tomt efter t-shirts, har därför sytt ett gäng.



Det här tyget kommer från Stoff och Stil och är ett jättemjukt interlocktyg. Mönstret är samma som jag har använt till några andra tröjor men jag har kortat av ärmarna. Storleken är 86.

torsdag 2 juni 2011

Linne till mig


Jag vill gärna hinna sy till mig själv lite då och då men tiden räcker inte till alla gånger. Nu har jag i alla fall tagit mig lite tid att göra ett mönster till ett linne och hunnit sy klart det dessutom. Tyget är köpt för något år sedan på Ohlssons tyger. Har hunnit använda linnet några gånger och det sitter bra förutom att axelbanden är lite långa. Det är ju enkelt åtgärdat men risken är att det tar ett tag innan jag fixar till dem.

Prio ett just nu borde vara att laga lillemans nalle som han har med sig till dagis. Tycker det är så tråkigt när man köper fina och inte helt billiga gosedjur och så går de sönder efter några månader. Nalle är ett måste nu när lilleman ska börja gå på dagis längre dagar. Har i veckan skolat in honom med att äta och sova där och igår morse var han ledsen när jag lämnade honom. Inte kul att se sin älskling bli så ledsen när man går. Men det går nog över på ett par dagar. Han trivs i övrigt jätte bra vilket är skönt. Det blir många förändringar för honom i och med att jag börjar jobba, längre dagar på dagis och så kommer pappa att vara den som lämnar/hämtar och är med honom hemma. Fast jag tror att de kommer att få det så bra tillsammans.

onsdag 1 juni 2011

Gula glada elefanter





Två gula elefant-tröjor blev till en dag när solen sken. En i strl 80 och en i strl 86, den senare var till Melker och den andra är till salu. Mönstret är eget med knappar i ena axeln. Tyget kommer från Jofotex.

För ett tag sedan fick Znok in det fina dinosaurtyget, jag köpte en meter och passade samtidigt på att köpa lite andra tyger. Jag missade det fina vita Deer-tyget så nu sitter jag och väntar på att det ska släppas mer, vill ha! Har sytt av flera av tygerna jag köpte men har inte hunnit redigerat bilderna än. Är svårt att få tid att både sitta vid datorn och vid symaskinen när solen skinner och det är varmt ute. Just nu försöker jag främst att få lite tid att sy men snart finns det nog ingen tid till det heller. Jag har varit arbetslös under våren men nu fått ett jobb, tyvärr kommer jag att ha 1,5 timmes bilväg enkel resa. Att sitta vid symaskinen känns som ett minne blott redan nu. Jobbet är i alla fall tidsbegränsat till årsskiftet så efter det så hoppas jag på att få ett jobb här i stan. Det var ju pendlingen vi ville slippa när vi flyttade från Stockholm.