torsdag 28 april 2011

Favorittyg

När jag var på syfestivalen i februari köpte jag lite av JNYDesigns söta små vilda djur. Det är härligt mjuk borstad interlock. Så fort jag visade tyget för M blev det en favorit. Han tog genast tyget som sitt. Han fick ett litet hörn och nöjde sig med det. Sen har tyget blivit liggande, sylusten har varit lite avsaknad och jag hade inte riktigt bestämt mig för vad jag skulle sy. Så kom jag äntligen på det och sömnaden gick som en dans. Här är resultatet:


En tröja sydd efter mönster från Ottobre men röd mudd från Ohlssons tyger. Knappar från Babythings.se.

Sydd ett par matchande byxor till i röd Hilco-velour köpt från Nea Nobelle på Syfestivalen i höstas. Enkel modell som jag sydde "pressveck" på för att de skulle bli lite roligare. Det är underbar röd färg på dem!


onsdag 27 april 2011

My som applikation


Fick en beställning av tjej, vi gick i samma klass under mellanstadiet. Hon önskade en body med den grekiska bokstaven lilla m (my). Ni kan nog gissa vad hennes dotter heter. Beställaren ville ha en enfärgad body och jag hade inte så mycket att välja på tyvärr. Bodyn blev gul med röda kantband och applikationen i samma färg. Strl 68 och knäppning i axeln.


En klänning beställdes oxå. Nu skulle det vara mönster och det blev fordonstyget. Jag fick välja färg på kantbandet och efter en hel del funderande och jämförande så valde jag rosa. Har länge velat sy denna kombination. Mönstret är eget och nytt så jag hoppas att den ska passa. Kan hända att den är lite stor, men på beställarens önskan sattes det dit extra knappar så att det går att korta av axelbanden.

Beställningen är skickad i dag och jag hoppas att beställningen ska falla i smaken för hela familjen.

tisdag 26 april 2011

70-tals byxa

Lät mig inspireras lite av sjuttiotalet när jag gjorde dessa byxor till M. De sitter tajt över rumpan och är utsvängda vid foten. Ett par fickor fram och ett par bak. Fickorna fram fick randig interlock som "innertyg". En söm som efterliknar pressveck fram gör det hela lite mer 70-tal. Sydde en resårkanal i midjan.



Vi har haft en toppen bra påskhelg, liksom större delen av Sverige har vi njutit av varmt väder och sol. Vi har hunnit med 90-års kalas för min morfar, påskmiddag med familjen, en dag hemma i trädgården med lite fixande och jag har varit med en av mina systrar och ridit. Det sista var nästan bäst, det är så härligt att få rida och galoppera ute. Fick till och med hoppa lite.

Hoppas att ni har haft det bra!

fredag 22 april 2011

Glad påsk!


Här kommer en glad påsk hälsning från lille M och mig! Vi kommer att fira påsken med några av mina släktingar samt att vi ska fira min morfars 90-årsdag. Han fyller på påskafton och vi kommer att vara ett gäng som kommer hem till morfar och mormor.

I år känns påsken så "vårig" tycker jag. Det är små musöron på björkarna och det blommar lite varstans. Sen att det är 18-20 grader ute gör ju inte saken sämre.

Glad påsk på er alla!!!


torsdag 21 april 2011

Nya namnlappar

I förrgår fick jag en lapp från posten om att jag hade ett rek att hämta. Tyvärr kunde jag inte hämta det förrän igår, men vad gör det när man väntar på något gott. Det var ett litet paket från Hong Kong. Och i det låg mina 300 namnlappar. Hurra, jag som bara hade ett par gamla kvar.

Har tidigare beställt från minanamnband.se men har hört så mycket gott om worldwidelabels.net på olika bloggar så jag tänkte att jag skulle prova. Beställde 31 mars och de kom den 18 april, helt ok tid på leveransen. Beställde inte så många nu första gången eftersom jag ville se att allt funkade som det skulle och det tycker jag att det har gjort. Lapparna ser fina ut och stämde bra överens med de färger som jag valde, kanske något ljusare gult men det gjorde inget.


Det var väldigt enkelt att beställa. Tänkte att jag skulle skriva hur jag gjorde för er som inte har beställt tidigare.

- Först letade jag letade upp ett teckensnitt jag ville ha på fonts.com
- Gjorde sedan ett exempel i bildprogrammet i datorn. Jag valde oxå storlek på lappen, den ska anges i inches på worldwidelabels.net, en inch är 2,54 cm.
- Gick sedan in på worldwidelabels.net där jag valde "2 colors text woven label" .
- Sedan valde jag hur många lappar jag ville ha.
- Skriv sedan in vad teckensnittet heter, du behöver ha två teckensnitt i fall ditt första val inte fungerar.
- Välj färg på text och bakgrund på www.worldwidelabel.blogspot.com
- Skriv i om du har några speciella instruktioner. Det glömde jag att göra, skrev inte ens vad det skulle stå på lappen.
- Sedan är det bara att betala.
- Nu skickar du ett mail med en bild på hur du har tänkt att lappen ska se ut.

- Jag fick svar på morgonen efter det att jag skickat mailet. Då kom det en bild på hur de hade uppfattat att lappen skulle se ut. Se bilden nedan.
- Jag kontrollerade och godkände, sedan skickades ordern till fabriken. Sista mailet från dem fick jag den 2 april och den 18 april fick jag brev om att hämta ut ett rek på posten.


måndag 18 april 2011

Ugglor i mossen eller på pyjamasen

En ny pyjamas till M. Jag tycker fortfarande att det är praktiskt med heldräkt för den lille mannen ligger inte precis still när han sover, en delad pyjamas skulle nog lämna magen bar. Fast det här är nog den sista pyjamasen med långa ärmar och ben. Kom på att jag har en till som väntar på knappar. Hoppas på att det ska vara varmt i sommar så att han kan ha korta pyjamasar.

Med sitt röda hår passar det mossgröna i detta tyg så fint på älskade lille M.



Just nu väntar jag med spänning på nya namnband som jag beställt från WorldWideLabels. De borde komma nästa vecka! Hoppas att jag har lyckats beställa på rätt sätt, annars har jag 300 namnlappar att göra något spännande med :). Vågade inte beställa så många så här första gången. Nu blev det enkla band med text men när jag ska beställa nästa gång vore det kul att designa egna band.