fredag 28 januari 2011

"Ka ka"


M älskar grodor, tror att det till stor del beror på att han tidigt lärde sig säga "kvak kvak", fast det blir mer "ka ka". Ett mycket praktiskt ljud tycker M eftersom ankan, grodan och fåglarna säger det. Och så säger ju mamma och pappa det när det är dags för den goda platta maten som serveras med sylt och ibland grädde (=pannkaka).

Så när Znok fick in det fina grodtyget ritat av Johanna A så fick det en självklar plats i tyglådorna. En långärmad tröja fick fylla ut den glesa garderoben. Mönstret är samma som denna. Mudden är från S&S. Tyvärr klippte jag lite för kort mudd till halsen så den är lite trång.

Har en liten plan på att sätta storlekslappar på Ms kläder, gör nämligen inte det på hans kläder vilket ställer till det för maken som ibland inte ser vad som är fram och bak. Och nu när M ska börja dagis så blir nog fröknarna glada om kläderna har lappar bak. Men att sätta lappar i efterhand är ju inte så upplyftande, ska börja göra det på en gång istället.

onsdag 26 januari 2011

Inte många moln på himlen idag

Det är det däremot på Ms nya tröja. Köpte en meter av röda molninterlocken från JNY Design på Syfestivalen i höstas. Nu blev det en kuverttröja till M i strl 92. Gul mudd från Mjuka Tyger. Jag gjorde om ett bodymönster från Ottobre design. Det blev tyvärr lite brett men det funkar.

Tyget ser lite flammigt ut på bilden men det är det inte.


Nu är vi helt upp packade efter flytten och jag har hunnit sy gardiner till vardagsrummet, köket och Ms rum. Dessa får ni se framöver när jag har hunnit fota dem. Nu ska det sys kuddar till soffan som matchar gardinerna, men först måste jag hitta tyg. Kanske kan jag springa på något på Syfestivalen i Stockholm.




tisdag 25 januari 2011

Sparkbyxor och body till kusinbarn

För drygt en månad sedan föddes lille A en månad för tidigt var han tvungen att komma till världen. Att han skulle få kläder sydda bara för honom var själv klart. Eftersom han kom för tidigt och vi var mitt uppe i flytt så har det dröjt innan jag kunde sy något men nu är det i alla fall gjort och sakerna är skickade. Från mig och mina systrar skickade jag ett par sparkbyxor i strl 62 sydda i Mjuka Tygers trollvelour. Mönstret är eget och första gången jag sydde efter det. De blev något breda men det brukar ju inte göra så mkt.



Jag sydde även en body i strl 62 i Lustiga djurtyget. En mjuk och go body med lustiga figurer som jag hoppas att lille A kan passa i så småningom.

onsdag 19 januari 2011

Randiga byxor


Ett par nya byxor till M. Syddes innan vi flyttade. Mudd från Ohlssons tyger och velour från Dollys tyger i Sthlm.

Inte mkt att orda om mer än att mudden i midjan blev lite slapp så byxorna åker ner lite grann. Går att fixa men det har inte blivit gjort än.

måndag 17 januari 2011

knasiga djur


När jag såg detta tyg så visste jag direkt att jag gärna ville lägga vantarna på en bit. Då fanns tyget bara i Finland och jag tyckte det var för dyrt att beställa därifrån utan att beställa några större mängder. Sen fick Strömming in detta mysiga tyg och jag beställde direkt.

Nu har det legat i en av tyglådorna i väntan på att flytten skulle bli klar. Nu har jag sytt en tröja till M i strl 86 med brunt kantband. Det är ett tjockt och mjukt interlocktyg. Mönster samma som tröjan innan fast knapparna på andra axeln. Tyvärr blev den något trång i halsen men det funkar nu, hoppas att M inte helt plötsligt får jätte tjock hals.

Just nu håller vi på att försöka få till en syhörna till mig. Förhoppningen var att jag skulle kunna få en plats i garderoben i sovrummet men om jag skulle sitta där så skulle kläderna inte få plats. Nu hamnar jag nog i vardagsrummet. Vi har öppen planlösning vilket är jätte fint och luftigt men ack så besvärligt när man syr med en overlock. Maken har lite svårt att höra vad som sägs på tvn. Tur att Sonen kan sova sig i genom de flesta oljud.

lördag 15 januari 2011

Ny bostadsort och ny tröja

Dagarna innan nya årets första dag flyttade vi från huvudstaden till en lite mindre stad, Linköping. Allt är nytt och vi har endast varit här 3 ggr förut. En massa att packa upp och hitta. Nu har vi kommit i ordning hyfsat och jag har kunnat ta lite tid vid symaskinerna. Vilket började bli väldigt nödvändigt då lille M har vuxit en hel del sista månaderna. Nu behövs det tröjor och det kommer att bli en hel radda av tröjor att visa fram över.

Jag har tidigare visat lite nya tyger jag har köpt och nu har jag börjat klippa till och sy av dem. Först ut en tröja i Iris Visa från Strömming, ritad av Johanna A. Tyget är bambuinterlock och härligt tjock och mjuk. Har kantat med röd mudd från Ohlssons tyger. Mönstret på tröjan är från början i från Ottobre men jag har gjort ett flertal ändringar för att det ska passa M.

Är nöjd över modellen och resultatet och den sitter fint på M och kommer att passa ett tag framöver. Är sugen på att sy en till men med annan färg på mudden.


Nu bor vi inte långt från Söderköping och Jofotex och hoppas på en premiär där om ett par veckor då vi ska till Söderköpings Brunn. Lite velour i olika färger skulle jag behöva.