torsdag 26 augusti 2010

Sömnadsböcker

Igår gick jag förbi ett antikvariat som ligger nära jobbet. Är på jakt efter Gynthers och Meedoms böcker. Jag hittade inte dem men väl två andra.

Sy nytt av gammalt, från 1982
Gör det själv till baby, Eva Näslund, 1973


Sy nytt av gammalt är det tips och idéer på hur man kan sy om tröjor och påslakarn mm. I den senare finns det mönsterark och den boken känns knappt använd.

onsdag 25 augusti 2010

Jag vann!

Idag såg jag att jag hade vunnit i Använt och nytts utlottning av tyger. Åh vad jag vart glad, är alltid kul att vinna och när det är fin vinst är det extra roligt. Ska bli spännande att få hem tygerna och se vad de ska bli för något. Självklart visar jag senare vad det blir.




måndag 23 augusti 2010

Busiga apor

När aptyget hos Mjuka tyger kom bestämde jag mig för att det behöver jag inte beställa. Men så kom inflyttningsrean och jag kunde ändå inte låta bli att beställa en meter i gult och turkost. Jag ångrar mig inte, de är jätte söta. Sydde en långärmad tröja till M, den kommer lysa upp höstmörkret.

Sydde även en kortärmad till en av Ms kompisar som fyllde ett för ett tag sedan, men som med draktröjan så glömde jag även att fota denna. Har fått en liten bild av mottagaren, ska fråga henne om jag får lägga ut bilden här på bloggen.

söndag 22 augusti 2010

Kort pyjamas och nya namnlappar

M behöver lite nya pyjamasar, eftersom vi har det ganska varmt i sovrummet så gjorde jag en pyjamas utan ärmar och med korta ben. Det svarta kanintyget har jag köpt genom en kompis så jag kommer inte ihåg vart det kommer ifrån. Tyget är så mjukt på insidan. Det turkosa kantbanden kommer från S&S. Mönstret är eget.

Kantbanden blev lite korta där tryckknapparna sitter men det stör mest bara ögat. Kunde ha gjort pyjamasen lite smalare, som det är nu så ser M ut som en liten svart köttbulle när han sitter ner.


I våras beställde jag nya namnlappar eftersom mina var på upphällningen. Hade hoppas på att få de nya innan jag åkte på semester men så blev det inte. De kom tre veckor efter beräknat leveransdatum. Nu var jag ju ändå bortrest så det gjorde inte så mycket men lite tråkigt att behöva vänta så länge. Nu har jag sytt på de kläder som inte hann få några lappar innan vi åkte.

Har valt att ha lapparna i mörkblått och vitt denna gång. Får se om jag beställer i andra färger nästa gång.

fredag 20 augusti 2010

U-båtar på ny tröjmodell

Har sytt en ny sorts tröjmodell. Har haft den blivande tröjan tillklippt hela sommaren men så lyckades jag hitta inspiration att sy klart den. Och när den väl var klar och M fick den på sig så förstår jag inte varför jag inte har sytt den klart tidigare. Den blev jättefin om jag får säga det själv. Ärmarna blev lite konstig längd på men det funkade ändå, de slutar i armvecket. Meningen var nog från början att det skulle vara uppvikta ärmkanter och inte bandkant som jag sydde dit. Glömde bort det eftersom den låg och väntade så länge.

Halsen har jag satt mudd i och det tycker jag gjorde tröjan. Ska nog försöka mig på det på fler kläder. Det sitter knappar på båda axlarna men nästa tröja räcker det med att ha det på ena sidan. Tyget är från Znok och Johanna A har ritat det, muddväven kommer från en tygaffär på söder. Mönster är från Ottobre med några justeringar.

torsdag 19 augusti 2010

Jag är med och tävlar hos Kinoko

Kinoko har en tävling med vinst en "valfri underdel från Kinokos barnklädeskollektion". Kinoko gör jättefina kläder för stora och små. Hoppas verkligen att jag kan vinna!


onsdag 18 augusti 2010

I sagornas värld...

...finns det drakar och prinsar och inget ont händer.

Under förra hösten gick jag och M på BVC och träffade andra mammor och nu löser födelsedagarna av varandra. Sydde en drak-t-shirt till en av bebisarna, T, som fyllde ett för ett tag sedan. Samtidigt sydde jag en likadan till M, fast med lång ärm. Tyvärr glömde jag att ta kort på presenten. Här är Ms tröja:


Drakarna kommer från Znok och är interlock, det orangea tyget är köpt från Mjuka tyger och är single jersey. Mönstret är från början en kuvertbody från Ottobre men jag har ritat om det lite.

Som jag skrev ovan så händer inget ont i sagornas värld, men det gör det i vår! I måndags gick min morbror bort helt hastigt. Det känns obegripligt och så sorgligt. Mina tankar finns med hans familj.


söndag 8 augusti 2010

Mer till mig

Ytterligare ett plagg till mig. Måste säga att jag fick mersmak när jag väl började. Mönstret är samma som det vita samt blommiga linnena. Tyget kommer från Ohlsons tyger, minskade lite i ärmhållen så att jag slipper visa bh:n för alla. Den har hittills blivit välanvänd.



Nu har jag bara två veckor kvar av min ledighet, sen börjar jag jobba igen. Är otroligt vad tiden går fort, för ett år sedan hade jag jobbat min sista dag och väntade med spänning på vad som dolde sig i magen. För elva månader sedan fick jag reda på att det var en liten M, nu är det bara en månad kvar så fyller min lilla kille 1 år!


lördag 7 augusti 2010

Singoalla

Här är en singoalla klänning jag sydde till mig själv innan vi for på semester. Jag hade inget mönster till en sån så jag fick försöka mig på att rita ett eget. Använde dock ärmarna från en tröja i en Ottobre tidning, gick hyfsat bra tillslut efter lite justeringar. Tyget kommer från Ohlsons tyger och kostade bara 39 kr/m. Tycker att det påminner lite om ett nattlinne när det hänger på galgen men när den sitter på kroppen blir den faktiskt riktigt söt, tycker i alla fall jag. Den är perfekt till ett par vita tajts eller strumpbyxor.

tisdag 3 augusti 2010

Stjärnor och husvagnar

En kompis hade sytt en så fin tröja till sin dotter. Den var men två olika tyger på tröjan och ärmarna. Den var jätte fin och jag blev så inspirerad att själv prova att kombinera olika tyger. När jag fick mitt paket från JNYDesign så kände jag att husvagnstyget behövde kombineras med något annat för att framhäva det fina mönstret. I samma tygpaket låg även det gula stjärntyget, och jag tänkte nu eller aldrig. Här är resultatet:



Tror faktiskt inte att jag har sett någon annan som har kombinerat dessa. Vore kul om man är den första :)

Den är riktigt somrig tycker jag.

Här hemma har vi projekt sluta amma på natten samt att inte ammas till sömns. Huuu, det är riktigt jobbigt. M är så ledsen och arg men både han och jag behöver bättre sömn. Jag börjar jobba om tre veckor och då känns det inte så kul att behöva vakna 4-6 ggr per natt för att amma. På grund av detta har det inte blivit så mycket sytt sen vi kom hem men nu hoppas jag på att ha en sy dag med en kompis, samma som ovan.