lördag 31 juli 2010

Nya tygerna

Här är de nya tygerna som jag beställde under semestern. Kunde inte låta bli att beställa en del när Mjuka Tyger hade inflyttningsfest under midsommarhelgen. Har spannat på stretchfrottén ett tag och nu slog jag till. Köpte inte så mycket av varje färg men gillar jag dem blir det säkert mer i framtiden. Köpte även tre mönstrade tyger i jersey, retrobilar, turkosa apor och trädtyget. Det senare har jag sedan tidigare i interlock. Köpte även enfärgad orange jersey och svart velour.

I början av juli kom Znoks drakar som jag sedan länge bestämt att jag ville ha så en meter av de gröna drakarna ligger nu nytvättad i väntan på att blir kläder.


>

fredag 30 juli 2010

Blommigt till mig

Som jag skrev i inlägget tidigare så fick jag lite tid att sy dagen innan vi for på semester. I samma tyg som Ms pyjamas sydde jag en lite längre topp. Den blev tyvärr lite för kort för att passa utan att ha byxor under men den passar bra till vita jeans. Mönstret är ett lite omgjort och förlängt mönster från Ottobre. Tyget, jersey, kommer från Olhsons tyger i Sickla och kostade 39 kr/m. Köpte 1,5 m men skulle nog ha köpt mer, det går ju bevisligen att sy både kläder till vuxna och till barn i det.

Ni får ursäkta att den är lite skrynklig.



Nu återstår att se om den kommer att kunna användas något mer denna sommar. Vädret är ju inte direkt strålande sol. Här åskade det i natt och idag regnar det från en riktigt grå himmel. Hoppas på några soldagar till innan sommaren är slut, jag har ju inte ens badat än i år.

onsdag 28 juli 2010

Åter från långsemester

Här har varit lite stiltje på bloggandet i en månad eftersom vi varit bortresta. Veckan innan midsommar for vi till Ms farfar och fastrar i Ångermanland. Här njöt vi av att ta det lugnt och träffa släkt. M tog sina första krypsteg och använde förstås mestadels MiMeLin kläder :).

Veckan efter midsommar åkte vi lite söderöver och inåt landet, till Särna i norra Dalarna.Medan det var 30-35 grader hemma hade vi 18-25 grader. Behagligt för M och oss när vi gick i fjällen. Efter lite mer än tre veckor där for vi hem till oss. Totalt var vi hemifrån 4,5 veckor och det var ganska skönt att komma hem igen. Har haft lite syabstinens men snälla maken lät mig sitta och sy sista dagen hemma innan vi åkte.

Hemma väntade det en massa nya tyger. Passade på att beställa en hel del när Mjuka Tyger hade lite inflyttningsfest (Så här i efterhand så ångrar jag att jag inte köpte mer). Sen har jag beställt från Znok, det gröna draktyget. Ny ska tygerna tvättas så att jag kan sy lite nytt till M som har växt 5 cm på 8 veckor.

Ohlsons tyger har öppnat butik i Sickla för några månader sedan och jag var där och köpte lite tyg till mig själv. Hittade ett blått med vita och gula blommor. Förutom ett plagg till mig själv som jag ska visa en annan dag så sydde jag en tröja och byxor till M. De passar bra som pyjamas eller var för sig att ha på dagen. Mudden kommer från S&S och mönstret på byxan är eget och tröjan är ett omgjort mönster från Ottobre.